Deskundig advies: Bel ons! 0228-522444

Jumbowood

TEAK & TEAK / ALUMINIUM

Lees meer

Enig resultaat

TEAK & TEAK / ALUMINIUM

TEAK
Borek gebruikt uitsluitend volwassen teakhout dat geoogst wordt volgens de normen op het gebied van milieubehoud. Het teakhout is afkomstig van de Tectona Grandis. De duurzaamheid vindt zijn oorsprong in het hoge gehalte aan natuurlijke oliën. De daaruit volgende geringe opname van vocht zorgt voor geringe werking, resulterend in een enorme stabiliteit tegenover UV-stralen, chloor en zeewater. Het is mogelijk dat kleine scheurtjes in het meubilair ontstaan, dit is niets verontrustend maar een natuurlijk werkingsproces. Onbehandeld teakhout vergrijst geleidelijk. De unieke houtverbinding van sommige producten kan door weersinvloeden iets gaan wijken. Dit is een natuurlijk proces dat voor kan komen. Tafels van 220cm en langer kunnen gaan doorhangen.

GEPOEDERCOAT ALUMINIUM & GEPOEDERCOAT GEGALVANISEERD STAAL
Een deklaag van gefluïdiseerd poeder wordt aangebracht door elektrostatisch spuiten op het aluminium of gegalvaniseerd staal. Om een stevige en duurzame deklaag te krijgen, wordt het geheel gebakken in de oven op een temperatuur van ± 180°C.

Onderhoudsadvies: te reinigen met Borek Multi Cleaner.

RECLAIMED TEAK
Reclaimed teakhout is een speciale selectie van gecertificeerd teak wat is herwonnen uit verschillende gebieden op Java. Dit teakhout is afkomstig van oude huizen, gebouwen, bruggen en boten en is zowel machinaal als handmatig verwerkt. Aankoop van dit product betekent het accepteren van een onregelmatig oppervlak, verschillende houtstructuren en het feit dat hout werkt. Teakhout is een natuurlijk en olierijk product en in herwonnen vorm erg stabiel. Omdat reclaimed teakhout eerder is gebruikt heeft het unieke eigenschappen. De gebruikte delen kunnen spijkers en schroeven bevatten die in de loop der tijd zwarte vlekken in het hout kunnen veroorzaken en tevens afzetting op de grond. Hierdoor wordt de kwaliteit van het product niet aangetast. Ook bevat reclaimed teakhout inlegstukjes om imperfecte delen op te vullen. Door weersinvloeden, temperatuurwisselingen en de constante verandering van het vochtgehalte in het hout, kunnen er scheuren ontstaan in bijvoorbeeld poten en gelamineerde tafelbladen. Het ontstaan van deze scheuren wordt ook wel wijken genoemd. Zeker voor zwaardere delen is dit een normaal en natuurlijk proces wat geen invloed heeft op de kwaliteit van uw meubel. Elk deel teakhout zal op een verschillende wijze verouderen en zijn eigen karakter ontwikkelen. Reclaimed teak zal uiteindelijk op natuurlijke wijze vergrijzen. Tafels/banken met een lengte van 220cm en langer kunnen gaan doorhangen.

Onderhoudsadvies: wij adviseren het teak regelmatig te reinigen met Borek Teak Cleaner. De cleaner reinigt teak en geeft het opnieuw een fris en stevig uiterlijk. Borek Teak Protector verzadigt teak zodat het ondoordringbaar wordt voor vloeistoffen en vuil. En wilt u de natuurlijke, goudbruine kleur langer in stand houden en vergrijsd teak opnieuw zijn natuurlijke kleur geven, dan kunt u het teak behandelen met Borek Teak Sealer. Borek Teak Sealer wordt niet aanbevolen voor Venice tafels en reclaimed teakhout (Cadiz, Sevilla, Tarifa & Parga).

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

Houthandel: 0228 522 444

Winkel:

0228 527 664

Adres Jumbowood

Houthandel: Industrieweg 7, Grootebroek

Winkel: Raadhuislaan 23, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: