6-dagen per week staan wij graag voor u klaar

Jumbowood

Traditioneel Sedumdak

Lees meer

Enig resultaat

Traditioneel Sedumdak

Traditioneel Sedumdak
Geniet van de vele voordelen van een groendak met een Traditioneel Sedumdaksysteem. Zo hebben deze beplante daken een verkoelend, luchtzuiverend en waterbufferend effect. Ook is het een fijne plek voor bijen, vlinders en andere bestuivers, en zelfs nog meer wanneer je het groendak aanvult met een Sempergreen Biodiversiteitspakket.

Wat is een Traditioneel Sedumdak?
Een Traditioneel Sedumdak van Sempergreen is een groendaksysteem dat op een plat of licht hellend dak kan worden toegepast. De opbouw van dit type Sedumdak bestaat o.a. uit een beschermdoek, drainage, daktuinsubstraat en een Sempergreen Sedummixmat met 6 tot 8 verschillende soorten Sedum. Het daktuinsubstraat is geproduceerd conform VBB-FLL richtlijnen. De substraatlaag bevat bodemleven en biedt beschutting voor insecten. In deze lichte maar voedzame ondergrond genieten de Sedumplanten een goede doorworteling, waardoor de planten goed groeien en sterk blijven na installatie. Dit, en het feit dat er sterke Sedumsoorten worden gebruikt, maakt een Traditioneel Sedumdak zeer onderhoudsarm.

Sedumdak voor verschillende dakhellingen
Systeemopbouw Traditioneel Sedumdak voor 0-5 graden dakhelling Systeemopbouw Traditioneel Sedumdak voor 5-15 graden dakhelling Systeemopbouw Traditioneel Sedumdak voor 15-20 graden dakhelling Systeemopbouw Click ‘n go Sedumdak voor 0-20 graden dakhelling

Het Traditioneel Sedumdak is in drie verschillende systemen beschikbaar, voor 0-5, 5-15 en 15-20 graden dakhelling. We passen deze verschillende opbouwen toe zodat de beplanting op elke specifieke dakhelling op de meest geschikte onderlagen kan floreren.

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Click ’n go: Handzame Sedumcassettes
Een groendak met Sedumtrays

Daarnaast bieden wij voor daken met een helling tot 20 graden de Click ’n go Sedumtray aan. Deze Sedumcassette kan eenvoudig worden geïnstalleerd en is uitermate geschikt voor particuliere daken. De cassettes zijn namelijk erg handzaam en hoeven alleen maar neergezet te worden, in tegenstelling tot vegetatiematten en drainage die eerst uitgerold moeten worden. Sedumtrays zijn daarom een ideale oplossing voor daken die minder goed bereikbaar zijn.

Download de systeemopbouwen voor meer technische informatie:

SEDUMDAK 0-5° SEDUMDAK 5-15°

SEDUMDAK 15-20° CLICK ‘N GO SEDUMTRAY 0-20°

Wil je ervoor zorgen dat insecten hun hele levenscyclus op het groendak kunnen doorbrengen? Upgrade je Sedumdak dan met een Sempergreen Biodiversiteitspakket. Op enkele vierkante meters geef je de biodiversiteit al een boost!

Hoe leg je een Traditioneel Sedumdak aan?
De aanleg van een Traditioneel Sedumdak en een dak met Click ’n go Sedumtrays gaat over het algemeen erg eenvoudig. Klik hieronder op de afbeeldingen voor de aanleginstructies en instructievideo’s om te zien hoe dit in zijn werk gaat op een plat dak:

Video en aanleginstructies voor Traditioneel Sedumdak systeem Video en aanleginstructies voor Click ‘n go Sedumtrays groendaksysteem

Vanaf een hellingshoek van 10 graden voor de Sedumtrays en 15 graden voor het Traditionele Sedumdak adviseren wij om een anti-afschuifvoorziening toe te passen en het dak te voorzien van irrigatie. Ook raden wij aan om na installatie tenminste twee keer per jaar onderhoud te plegen aan het Sedumdak. Lees hier meer over groendakonderhoud.

Traditioneel of Lichtgewicht Sedumdak?
Kan het dak van jouw project het gewicht van een Traditioneel Sedumdak dragen, dan raden wij je aan voor dit groendaksysteem te kiezen. Daktuinsubstraat biedt namelijk meer mogelijkheden voor de lokale flora en fauna vergeleken met de substraatrol in het lichtgewichtsysteem.

Twijfel je toch nog tussen een traditioneel of lichtgewicht Sedumdak? Lees voor tips en meer informatie ons artikel “Kiezen voor een traditioneel of lichtgewicht Sedumdak?”.

Projecten met een Traditioneel Sedumdak
Benieuwd hoe het traditionele Sedumdak er in de praktijk uit ziet? Klik hiervoor op de volgende vier groendakprojecten:

Projectvoorbeeld Triodos Driebergen (c) Ossip van Duivenbode Sedumdak op Rotterdam The Hague Airport
Licht hellend Sedumdak op Volvo dealer Harrie Arendsen Plat groendak op nieuwe schoolcampus HASP-O in Sint-Truiden
Triodos Bank kantoor in Driebergen ((c) Ossip van Duivenbode)
Rotterdam The Hague Airport in Rotterdam
Volvo dealer Harrie Arendsen in Hengelo ((c) Volvo Harrie Arendsen)
Schoolcampus HASP-O in Sint-Truiden, België ((c) Tectum Group)
BEKIJK ALLE SYSTEEMOPBOUWEN

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

Houthandel: 0228 522 444

Winkel:

0228 527 664

Adres Jumbowood

Houthandel: Industrieweg 7, Grootebroek

Winkel: Raadhuislaan 23, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: