6-dagen per week staan wij graag voor u klaar

Jumbowood

Houtskool & Brandhout

Lees meer

Toont alle 4 resultaten

Houtskool & Brandhout

Jumbowood biedt het volledige assortiment Big Green Egg barbecues, inclusief verschillende soorten houtskool. Hoewel het misschien geen verassing is, zijn er veel verschillende soorten houtskool op de markt, elk met hun eigen verbrandingseigenschappen en smaken. Zoals de naam al doet vermoeden, is houtskool gemaakt van verkoold hout en wordt het gebruikt als brandstof voor barbecues. Big Green Egg barbecues werken uitsluitend op houtskool, wat tal van voordelen met zich meebrengt. Houtskool ontbrandt snel en kan zeer hoge temperaturen bereiken, vooral in combinatie met de nauwsluitende kap, waardoor de Big Green Egg als barbecue en oven kan fungeren. Dit zorgt voor een constante luchtstroom, wat de controle over de garing van uw gerechten tot in de perfectie mogelijk maakt.

Hoe te gebruiken? De geur van brandend houtskool in de Big Green Egg zal uw zintuigen prikkelen. Hier is een korte uitleg over hoe u houtskool in de barbecue kunt gebruiken om de juiste temperaturen voor uw gerechten te bereiken. Nadat u de keuze heeft gemaakt uit de verschillende merken houtskool, plaatst u deze in de barbecue en regelt u de temperatuur met behulp van de margrietschijf bovenop de barbecue en de luchtschuif onderin. Over het algemeen geldt: meer lucht betekent heter vuur. De luchtschuif bepaalt het temperatuurbereik, dat u vervolgens kunt verfijnen met de margrietschijf. Op deze manier kunt u de temperatuur naar wens aanpassen en grote temperatuurschommelingen vermijden. Afhankelijk van het type houtskool kan de Big Green Egg zeer snel op temperatuur komen. Met premiumkwaliteit houtskool kunt u al binnen tien minuten aan de slag. U kunt zien dat de houtskool klaar is voor gebruik wanneer de bovenste laag een grijze aslaag heeft. Met de Big Green Egg is dit eenvoudig te controleren, aangezien de barbecue is uitgerust met een ingebouwde temperatuurmeter.

Om het werken met houtskool nog eenvoudiger te maken, kunt u in onze webshop de Grill Pro Houtskool Starter bestellen. Deze ontsteekt houtskool zonder aanmaakblokjes en zorgt ervoor dat de houtskool binnen tien minuten klaar is voor gebruik.

Verschillende soorten houtskool Op de website van Jumbowood vindt u verschillende soorten houtskool, variërend in gewicht en het type hout dat is verkoold. Bijvoorbeeld, Big Green Egg Houtskool is gemaakt van verkoold eikenhout in combinatie met walnoothout en is verkrijgbaar in zakken van 4,5 kilo en 9 kilo. Dammers houtskool is Zuid-Afrikaanse houtskool afkomstig van de Black Wattle boom, is FSC-gecertificeerd en zuinig in gebruik, verkrijgbaar in zakken van 10 kilo. Het derde type houtskool dat we aanbieden is van het merk Black Ranch. Deze premiumkwaliteit houtskool is gemaakt van Argentijns hardhout en heeft een lange brandtijd, waardoor u het vaak meerdere keren kunt gebruiken. Black Ranch wordt geleverd in zakken van 15 kilo.

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

0228 522 444

Adres Jumbowood

Nijverheidsweg 7, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: