Deskundig advies: Bel ons! 0228-522444

Jumbowood

Bamboe Terras en Gevel

Lees meer

Toont alle 2 resultaten

Bamboe Terras en Gevel

Bamboe: Een snelgroeiende plant
Bamboe is een zeer snelgroeiende plant. Sommige scheuten kunnen enkele tientallen centimeters per dag groeien. Onder normale omstandigheden kunnen de strengen binnen 5 jaar worden geëxploiteerd. Bij het afsnijden geeft de bamboewortel (rizoom) direct nieuwe scheuten!
Bamboe is van nature niet duurzaam. De behandeling onder hoge tempratuur maakt het stabiel en duurzaam voor veelzijdige toepassingen zoals terrasplanken en gardenwall.

FelixWood bamboe heeft een zeer hoge duurzaamheid en kwaliteit, vergelijkbaar met de beste tropische hardhoutsoorten.

De FelixWood SAMBA terrasplanken zijn gemaakt van thermisch gemodificeerd bamboe

De bamboestengels uit het bos worden gespleten in strengen en vervolgens bij hoge temperatuur, thermisch gemodificeerd. Deze behandeling zet de aanwezige suikers in de plant om en maakt de vezels ongevoelig voor aantasting door insecten en schimmels. De modificatie vindt plaats bij een tempratuur van 160°C, hierdoor krijgen de vezels een honingkleurige tint.

De exclusieve en gepatenteerde behandeling van de FelixWood SAMBA terrasplanken zorgt voor een unieke heldere kleur en sterk verbeterde duurzaamheid. De terrasplanken worden standaard aangeboden met een geoliede afwerking (op waterbasis). De SAMBA terrasplanken worden, buiten het zicht, geïnstalleerd met de Cobra® Hybrid 7-22 clips.

Door de toenemende druk op de (tropische) bosbestanden, is het essentieel om voor bepaalde toepassingen alternatieven voor hout aan te bieden. FelixWood bamboe is bijvoorbeeld een prima alternatief voor tropisch hardhout.

FelixWood MELODY bamboe terrasplanken zijn beschikbaar in 4 breedtes. De terrasplanken zijn gemaakt volgens een innovatief productieproces door het onder hoge dichtheid, samenpersen van bamboevezels, voorafgegaan door een thermische modificatie bij 200 °. Dit resulteert in een bijzonder dicht, stabiel en uitzonderlijk hard product. In combinatie met een uitstekende duurzaamheid, maken deze eigenschappen FelixWood® thermisch gemodificeerd bamboe het ideale materiaal voor buitengebruik zoals, terrasplanken of gevelbekleding. Voor de montage van zowel de gevelbekleding als de terrasplanken worden Cobra® Hybrid 7-22 clips gebruitk. MELODY delen zijn verkrijgbaar met een geoliede afwerking (op waterbasis).

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

Houthandel: 0228 522 444

Winkel:

0228 527 664

Adres Jumbowood

Houthandel: Industrieweg 7, Grootebroek

Winkel: Raadhuislaan 23, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: