Uw veranda of kapschuur samenstellen naar wens?

Bel ons! (+31) 228- 522 444

Vraag vrijblijvende offerte aan

Douglas sponningplanken 18x190mm

Vanaf: 13,80

13,80
18,15
22,65

Wij verzenden naar:

  • Nederland
  • België
  • Duitsland

Uw bestelling ophalen:

U kunt uw bestelling ophalen op ons adres; Nijverheidsweg 7, 1613 DZ in Grootebroek.

Meer vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen

Beschrijving

Douglas sponning plank  18x190mm – FSC keurmerk.

Werkende breedte: 18x170mm

Bij de sponningplanken 18x190mm wordt gebruikt gemaakt van een werkende breedte.
Het verschil tussen de totale breedte en de werkende breedte zit in het feit dat bij de werkende breedte het gedeelte van de plank is afgetrokken, die u bij de montage door de overlappingen verliest.

Wanneer u sponningplanken wilt gebruiken voor uw constructie? Wij adviseren u, onze Jumbowood sponningplanken van Douglashout.

Sponningplanken:

Is een zeer gewild product in de houtbranche. Dit komt omdat sponningplanken op meerdere manieren wordt toegepast. Zo kunt u sponningplanken gebruiken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld de wanden in uw buitenverblijf kunnen worden gerealiseerd met sponningsplanken. Gluren bij de buren wordt hierdoor onmogelijk en is de persoonlijke levenssfeer optimaal afgeschermd. Daarnaast worden deze planken ook veel toegepast als dakplanken bij een veranda of kapschuur. Ook als schuttingen om de afscheiding op de erfgrens te realiseren worden deze planken bij regelmaat gebruikt.

Doordat sponningplanken geen doorkijknaden heeft, creëert het één strakke oppervlakte. Hierdoor wordt 100 procent privacy gerealiseerd. Jumbowood’s sponningplanken hebben twee verschillende kanten. De zichtzijde is fijnbezaagd en de andere zijde is geschaafd. Wij leveren Douglas sponningplanken in de afmeting 18x190mm.

Ten aanzien van de kleur kunnen de sponningplanken ook in het zwart of zilvergrijs gespoten worden geleverd. Natuurlijk is het ook mogelijk om de planken in een andere gewenste kleur te schilderen. Daartoe kunt u de betreffende lazuur ook bij ons mee bestellen.

Deze planken zijn beschikbaar in de verschillende lengtes: 300, 400 en 500 cm.

Douglashout:

Dit houtsoort staat bij Jumbowood op nummer 1. Dit komt omdat Douglashout zich makkelijk verwerkt. Doordat het hout stevig van zichzelf is, kunt u er makkelijk mee werken. Hierdoor krijgt het resultaat een prachtige uitstraling. Ook onder weersinvloeden blijft Douglas zijn karakteristieke uitstraling behouden. Het behandelen met een houtbeschermde olie of beits wordt veel toegepast. Voornamelijk met als doel het vergrijzingsproces van het hout tegen te gaan.

Een ander voordeel van Douglashout is dat het een duurzame keuze is. Dit komt omdat deze houtsoort een hoge concentratie hars bevat. Hierdoor biedt Douglas bescherming van binnenuit.

Eerder door u bekeken