Overkappingen uit voorraad leverbaar

Jumbowood

Douglas Palen

Heeft u het plan opgevat om een veranda of kapschuur in uw tuin neer te zetten? Dan moet u hierbij met een aantal zaken rekening houden. Niet alleen met de ruimte die beschikbaar is, of de stijl van de overkapping, maar ook met het materiaal dat u hiervoor gebruikt. Dit laatste is essentieel voor zowel de duurzaamheid als esthetiek van uw constructie. We raden u hierbij van harte aan om voor Douglas houten palen te kiezen.

Lees meer

Douglas Palen

We vertellen u graag meer over Douglas hout. Waarom is het verstandig om de keuze te maken voor dit materiaal, wat voor soort palen zijn er allemaal beschikbaar, welke palen zijn er nodig om een goede overkapping te bouwen en waar moet u op letten als u deze palen bij ons gaat bestellen?

Waarom kiezen voor Douglas hout?

Douglas hout is het beste materiaal om te gebruiken als u een duurzame, stevige overkapping wilt bouwen. Het is hout dat afkomstig is van de zogeheten Douglas spar, een boom die bekend staat om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Dit is een inheemse Europese houtsoort die goed met het Nederlandse weer om kan gaan. Zo is het hout van deze boom uitermate geschikt voor projecten in de tuin. Denk hier bijvoorbeeld aan een kapschuur of veranda. Het mooie aan Douglas hout is dat het van nature een warme tint heeft, die ook nog eens heel mooi veroudert.

Wat voor palen heeft u allemaal nodig?

Als u ervoor kiest om een veranda of kapschuur te bouwen, dan heeft u meerdere verschillende soorten palen nodig. We hebben het dan over de volgende soorten:

  • Hoekstaander: deze palen vormen de hoeken van uw constructie. Ze zorgen hier voor stabiliteit en stevigheid. Over het algemeen zijn hoekpalen wat dikker en steviger dan de andere palen die u gebruikt bij het bouwen van een overkapping.
  • Tussenstaander: dit zijn palen die zich bevinden tussen de hoekpalen. Ze ondersteunen de balken die het dak dragen. Deze palen zijn dunner, maar moeten nog steeds stevig genoeg zijn om het dak zonder problemen te kunnen dragen.

Waar moet u op letten als u Douglas houten palen gaat bestellen

Bij het bestellen van Douglas houten palen is er een aantal zaken om goed rekening mee te houden. 

  • Kwaliteit: kies altijd voor Douglas palen van de hoogste kwaliteit. Zo moet het hout bijvoorbeeld goed gedroogd zijn. U krijgt op die manier namelijk een mooiere afwerking en zorgt ervoor dat de constructie langer blijft staan. Daarvoor bent u bij Jumbowood aan het juiste adres;
  • Afmetingen: Let erop dat u kiest voor houten palen die de juiste afmetingen hebben. Dit is dan weer afhankelijk van de grootte en het ontwerp van het betreffende project;
  • Behandeling: Douglas hout is van nature erg sterk en duurzaam, maar het kan nooit kwaad om het nog eens extra te behandelen. Met een geschikte beits of olie zorgt u ervoor dat de levensduur verder verlengd wordt en dat de mooie kleur behouden blijft.

Kiezen voor Douglas hout van Jumbowood

Indien u er zeker van wilt zijn dat u de mooiste Douglas paal geleverd krijgt voor uw overkapping, dan raden wij u aan om hiervoor een bestelling te maken bij Jumbowood. Bij ons vindt u het ruimste assortiment aan prachtige Douglas houten palen bij elkaar, dat wij in elke afmeting aan u kunnen leveren. Wij kunnen deze bij u bezorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om dit bij ons op te komen halen. We hebben hier een speciale drive-thru voor gerealiseerd. U mag ook altijd contact met ons opnemen voor advies. Wij vertellen u graag waar u allemaal op moet letten bij het bouwen van een veranda. Indien u het uzelf helemaal makkelijk wilt maken, is het ook mogelijk om bij ons een compleet pakket te bestellen. Hier krijgt u dan niet alleen al het materiaal bij geleverd, maar ook de bevestigingsmaterialen en een gedetailleerde handleiding. Maakt u gerust een afspraak om met een van onze adviseurs uw wensen te bespreken. U kunt ons hiervoor mailen op info@jumbowood.nl, of bellen op 0228 – 522 444.

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

Houthandel: 0228 522 444

Winkel:

0228 527 664

Adres Jumbowood

Houthandel: Industrieweg 7, Grootebroek

Winkel: Raadhuislaan 23, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: