6-dagen per week staan wij graag voor u klaar

Jumbowood

Hardhouten planken

Lees meer

Resultaat 1–18 van de 21 resultaten wordt getoond

Hardhouten planken

Over Geschaafde Hardhouten Planken

Bent u op zoek naar robuuste houtsoorten die bestand zijn tegen langdurig contact met vochtige grond? Als de toonaangevende houtgroothandel voor particulieren en bedrijven biedt Jumbowood verschillende soorten hardhouten planken die ideaal zijn voor deze doeleinden. Wij hebben hardhouten planken zowel geschaafd voor vlonders of schuttingen en fijnbezaagde planken welke meestel voor walbeschoeiingen worden gebruikt.
Afhankelijk van de gewenste hardhoutsoort, zijn ze verkrijgbaar in kopmaten van 16 en 28 millimeter, en in diverse lengtes.

Eigenschappen van Geschaafde Hardhouten Planken

Onze geschaafde hardhouten planken zijn beschikbaar in verschillende soorten hardhout, afhankelijk van ons actuele aanbod. Enkele voorbeelden zijn:

Yellow Balau: Yellow Balau is een bekende variant van Bankirai-hout en komt voornamelijk uit Indonesië en Maleisië. Dit sterke en massieve hardhout is uitzonderlijk weerbestendig dankzij zijn natuurlijke hoge oliegehalte, waardoor het nauwelijks vocht opneemt en niet snel zal rotten. Met duurzaamheidsklasse I heeft Yellow Balau een levensduur van minstens 25 jaar.

Red Balau: Red Balau, ook een variant van Bankirai, is lichter van gewicht en minder stabiel dan Yellow Balau. Hoewel planken van deze hardhoutsoort een iets kortere levensduur hebben, zijn ze wel betaalbaarder in aanschaf.

Keruing: Keruing is afkomstig uit Zuidoost-Azië en kenmerkt zich door een donkerrode kleur. Met een duurzaamheidsklasse III en een levensduur van 10 tot 15 jaar is Keruing een betaalbaar alternatief voor Bankirai, maar wij adviseren deze alleen te gebruiken voor schuttingen.

Toepassingen van Geschaafde Hardhouten Planken

Onze geschaafde hardhouten planken zijn ideaal voor gebruik als funderingsplanken, onderplanken voor schuttingen en voor de aanleg van vlonders en terrassen. Als u specifiek op zoek bent naar hardhout voor terrasaanleg, raden we aan om onze hardhouten vlonderplanken te bekijken.

Belangrijke Overwegingen voor Buitengebruik van Geschaafde Hardhouten Planken

Wanneer u ervoor kiest om geschaafde hardhouten planken van Keruing buiten te gebruiken, dient u er rekening mee te houden dat deze houtsoort gevoeliger is voor werking dan Yellow Balau en Red Balau. Voorboren is noodzakelijk, evenals het gebruik van roestvrijstalen schroeven.

Bestellen van Geschaafde Hardhouten Planken

Het bestellen van geschaafde hardhouten planken is eenvoudig bij Jumbowood. U kunt veilig en gemakkelijk betalen via iDeal of cash / pin bij aflevering. De meeste van onze hardhouten planken zijn direct uit voorraad leverbaar en worden binnen 3 tot 7 werkdagen bij u thuis bezorgd. Heeft u vragen over geschaafde hardhouten planken of andere hardhoutproducten in ons assortiment? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ons team staat elke werkdag voor u klaar, om u te voorzien van deskundig advies op maat. Telefonisch bereikbaar op 0228-522444 en per e-mail via info@jumbowood.nl

Funderingspaaltjes voor Hardhouten Vlonders:

Als je van plan bent om een hardhouten vlonder aan het water te plaatsen of deze te gebruiken als steiger, dan zijn funderingspaaltjes van azobe hout een verstandige keuze. Deze funderingspaaltjes zorgen voor een stevige constructie en een duurzame vlonder. Ze vormen de basis waarop je de onderliggers kunt bevestigen, en vervolgens kun je de vlonderplanken hier bovenop monteren. Voor de bevestiging van hardhouten vlonderplanken raden we aan om speciale vlonderschroeven te gebruiken. Met deze schroeven is voorboren niet nodig, wat de installatie aanzienlijk vereenvoudigt.

Bangkirai Vlonderplanken:

Een deel van ons assortiment hardhouten vlonderplanken bestaat uit Bangkirai vlonderplanken. Bangkirai is een uiterst duurzame hardhoutsoort die tot wel 25 jaar kan meegaan. Deze vlonderplanken staan bekend om hun mooie egale kleur en bevatten doorgaans minder noesten dan andere houten terrasplanken. Bangkirai hout is tevens een stabiele houtsoort, wat betekent dat deze vlonderplanken weinig onderhevig zijn aan ‘werking’. Een ander voordeel is de gemakkelijke bewerkbaarheid van Bangkirai hout. Bovendien hebben Bangkirai vlonderplanken een sterke kruisdraad, waardoor ze minder snel buigen of splijten.

Eiken Vlonderplanken:

Eikenhout is ook een harde houtsoort en vormt een uitstekend alternatief voor tropisch hardhout. Daarom hebben we eiken vlonderplanken in ons assortiment opgenomen. Deze planken hebben een rustieke uitstraling die typerend is voor eikenhout. Eiken vlonderplanken zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik in diverse buitenomgevingen.

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

Houthandel: 0228 522 444

Winkel:

0228 527 664

Adres Jumbowood

Houthandel: Industrieweg 7, Grootebroek

Winkel: Raadhuislaan 23, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: