6-dagen per week staan wij graag voor u klaar

Jumbowood

Tropisch Hardhout

Lees meer

Resultaat 1–18 van de 37 resultaten wordt getoond

Tropisch Hardhout

De Oorsprong van Hardhout

Hardhout wordt gewonnen uit loofbomen, voornamelijk uit tropische regenwouden. Deze loofbomen groeien uiterst langzaam en kunnen zeer oud worden. De hardheid van hardhout wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Kiezen voor hardhout betekent automatisch kiezen voor langdurige schoonheid en verfraaiing van uw tuin. Hardhout is een gewilde houtsoort vanwege de warme en populaire roodbruine kleur. Bij Jumbowood vindt u een ruim assortiment hardhout om uw tuin te verfraaien. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek ons uitgebreide aanbod van hardhout.

Soorten Hardhout

Hardhout is een overkoepelende term voor harde en duurzame houtsoorten. Een positieve eigenschap van hardhout is dat het jarenlang meegaat, vooral wanneer het is behandeld met een beschermende laag. Er bestaan tal van soorten hardhout, zie hier de meest gebruikte in de tuinbranche

Bangkirai (Yellow Balau): Bangkirai is afkomstig uit Zuidoost-Azië en staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen rot. Het heeft een mooie geelbruine kleur en wordt vaak gebruikt voor terrasplanken en vlonders.

Teak: Teak is een tropische hardhoutsoort die bekend staat om zijn natuurlijke oliën en weerstand tegen rot en insecten. Het heeft een warme, goudbruine kleur en wordt vaak gebruikt voor tuinmeubelen en dekken.

Azobé: Azobé is een zeer duurzame hardhoutsoort afkomstig uit Afrika. Het heeft een dieprode kleur en is zeer geschikt voor zware constructies zoals palen en damwanden.

Robinia (Acacia): Robinia is inheems in Noord-Amerika en Europa en heeft een natuurlijke weerstand tegen rot en insecten. Het wordt vaak gebruikt voor tuinmeubelen, palen en pergola’s.

Meranti: Meranti is een verzamelnaam voor verschillende loofboomsoorten uit Zuidoost-Azië. Het heeft een mooie roodbruine kleur en wordt gebruikt voor terrasplanken, schuttingen en tuinmeubelen.

Eiken: Eikenhout is een inheemse Europese houtsoort en staat bekend om zijn duurzaamheid. Het heeft een natuurlijke uitstraling en wordt gebruikt voor verschillende tuinconstructies, waaronder hekken, poorten en banken.

Ceder: Cederhout heeft natuurlijke oliën die het bestand maken tegen rot en insecten. Het heeft een aangename geur en wordt vaak gebruikt voor tuinhuisjes, schuttingen en plantenbakken.

Ipe: Ipe is een tropische hardhoutsoort met een zeer hoge dichtheid en duurzaamheid. Het heeft een donkerbruine tot olijfkleurige tint en wordt vaak gebruikt voor terrassen en vlonders.

De keuze voor de juiste hardhoutsoort hangt af van uw specifieke toepassing en persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te overwegen waarvoor u het hout gaat gebruiken en welke uitstraling u in uw tuin wilt bereiken.

Duurzaamheid van Hardhout

Wanneer u hardhouten palen met de hoogste duurzaamheidsklasse kiest, kunt u rekenen op een levensduur van wel 25 jaar voor het gedeelte dat in contact komt met vochtige grond. Dit is bijzonder waardevol in Nederland, waar de bodem vaak vochtig is. Als u geen zin heeft om schuttingpalen na slechts enkele jaren te vervangen, is hardhout de ideale keuze. Zelfs hardhout met een duurzaamheidsklasse van de tweede of derde graad biedt bovengronds een levensduur van 25 jaar.

Beschoeiing en Terrassen van Hardhout

Of u nu aan het water woont en uw tuin wilt beschermen met een beschoeiing of damwand, of als u gewoon wilt genieten van een terras aan het water, hardhout is de beste keuze. Een beschoeiing voorkomt erosie en biedt mogelijkheden voor een watersideterras of aanlegsteiger. Een beschoeiing bestaat uit hardhouten palen en schotten. Een damwand gebruikt profielplanken en is geschikt voor grotere toepassingen. Terrassen kunnen worden gemaakt van hardhouten vlonderplanken. Een trap naar het lagere terras zorgt voor naadloze toegang.

Bestel Hardhout Online bij Jumbowood.

Onze collectie hardhout omvat palen, planken, vlonderplanken en beschoeiingsschotten. U heeft de keuze uit gezaagde of geschaafde materialen. Bestel eenvoudig uw hardhout online bij Houthandel Jumbowood. In onze webshop vindt u een overzicht van alle hardhoutproducten. Wij leveren uw bestelling graag bij u thuis. Ons hardhout wordt met zorg geïmporteerd en biedt de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo voorzien we u altijd van duurzaam en aantrekkelijk geprijsd hardhout.

Filter

Hulp nodig?

Neem contact op en wij helpen!

Algemene vragen

0228 522 444

Adres Jumbowood

Nijverheidsweg 7, Grootebroek

Afspraak maken?

Bezoek onze showroom op afspraak

Veilig betalen met: