Vakmanschap in de tuin

  • inspiratie
  • kapschuren
  • veranda's

Uw droom verblijf in de tuin wordt werkelijkheid met een creatieve oplossing van Jumbowood. Onze adviseurs sparren graag met u om uw droom overkapping te realiseren. Dankzij onze hoge ambachtelijke kwaliteit zijn wij in staat om het ideale buitenleven dicht bij huis te realiseren.

Werkplaats en zagerij

Vanuit onze eigen werkplaats en zagerij zijn onze vakmensen volop bezig om de creatieve oplossingen geheel naar de wens van de klant ambachtelijk te realiseren.

Vakmanschap betekent dat ook gekeken wordt naar de beste houtsoort die past bij de wensen van de klant: van duurzaam Douglas hout tot eikenhout. Elk houtsoort heeft specifieke eigenschappen en vanwege onze oorsprong als houthandel zijn die geen geheim voor ons.

Maar het vakmanschap is niet alleen kennis van de eigenschappen van hout, maar vooral kennis over welke bewerkingstechnieken toe te passen. In de zagerij gaan onze gepassioneerde vakmensen aan de slag met geavanceerd gereedschap. Wij maken gebruik van de authentieke verbindingen die door de eeuwen heen zijn ontwikkeld.

Authentieke verbindingen

Zwaluwstaart verbindingen worden ingezet voor het maken van onzichtbare hout op houtverbindingen bij overkappingen en kapconstructies. Met deze verbinding is het mogelijk om veel neerwaartse druk te weerstaan.

Een andere authentieke verbinding die wij veel gebruiken is de pen-gat verbinding. Bij deze verbinding wordt aan één stuk hout een pen gemaakt en het ander stuk hout krijgt een gat waar de pen dan precies in past.

Bij Jumbowood zorgen onze vakmannen met hoge ambachtelijke kwaliteit en creatieve oplossingen voor ideaal genot en plezier in de tuin.

Ontvang gratis onze catalogus

Catalogus aanvragen