Hoe verleng je de levensduur van Douglas?

  • inspiratie
  • tips
  • kapschuren
  • veranda's

Hoe lang blijft douglas hout goed?

 

 

Douglas hout is een naaldhout soort en kenmerkt zich doordat het van nature veel hars bevat. Aangezien het gaat om een natuurlijk product, maakt het hout een bepaald verweringsproces door en kunnen er verkleuringen ontstaan of kan er vloeistof uit het hout komen.

 

De vraag die u dan geheel terecht heeft is: Hoe lang gaat Douglas hout dan mee? Onbehandeld Douglas hout gaat al zo’n 10-15 jaar mee, door de natuurlijke bescherming tegen houtrot door de hars.

 

Als je Douglas hout goed behandeld, dan kun je er zeker nog tientallen extra jaren mee voort en blijft het er goed uitzien.

 

 

Douglas hout behandelen met beits

Beits bereikt deze langere levensduur dankzij een aantal belangrijke eigenschappen. Beits heeft ondermeer: UV-blokkerende componenten, goede dampdoorlatendheid en schimmelwerende componenten.

 

U kunt kiezen een transparante beits om de houtkleur goed uit te laten komen, maar er zijn ook verschillende beitsen in andere kleuren. Zo kunt u Douglas hout ook een andere houtkleur geven of beitsen met een niet-doorzichtige beits. Bijkomen voordeel van beits is dus dat u het Douglas hout geheel naar eigen smaak kan maken.

 

Bij Jumbowood vindt u onder andere Aidol HK Lasur Beits  een hout-bescherming voor alle houtsoorten met een zeer goed indringsvermogen en conserverend vermogen. Het beschermt het hout tegen nagenoeg alle houtaantastende organismen en weersinvloeden. Het materiaal kan absoluut niet bladderen en is op basis hiervan onderhoudsvriendelijk maar ook uitstekend verwerkbaar.

 

 

Douglas hout behandelen met olie

Onder de invloed van de weerselementen kan Douglas hout snel van kleur veranderen (vergrijzen). Hierdoor kan juist de warme uitstraling verloren gaan. Door het hout te behandelen met olie wordt het hout duurzaam gevoed omdat het diep het hout in trekt. Dit zorgt ervoor dat de kleur lang mooi blijft en het vergrijzingsproces wordt afgeremd. Doordat olie transparant is, blijven de nerven van het hout ook mooi zichtbaar. Het veranderen van de kleur is ook mogelijk door het toepassen van bijvoorbeeld grijze, antraciet of zwarte olie.

 

Woca Exterior Oil naturel bevelen wij u aan om de natuurlijke kleur en houtnerf te versterken. Voor het opfrissen van oude terrassen zijn de gepigmenteerde oliën ideaal, omdat zij de originele kleur van het hout weer terugbrengen.

 

Het beitsen van Douglas hout is misschien iets duurder dan het oliën, maar beits gaat in de regel langer mee dan olie. Weet u niet goed welke producten en toebehoren u nodig heeft? Jumbowood adviseert u graag en u kunt altijd contact met ons opnemen.

Ontvang gratis onze catalogus

Catalogus aanvragen