Douglas in vergelijking met Eiken

  • inspiratie
  • tips
  • kapschuren
  • veranda's

Zowel Douglas hout en eikenhout zijn populair voor gebruik bij verschillende kapschuur, veranda of blokhut constructies. Van fabricage tot montage werken wij uitsluitend met het beste Douglas of Eikenhout hierdoor kunnen wij u de mooiste kwaliteit leveren. Welke van deze houtsoorten past het best bij uw smaak, tuin en budget?

Op basis van onze jarenlange ervaring als specialisten in bouwen met hout hebben wij de grootste verschillen op een rij geplaatst:

DUURZAAMHEID

Het verschil in duurzaamheid tussen de twee houtsoorten is aanzienlijk. Douglashout is een van de meest duurzame en hardste naaldhoutsoorten. Het valt in de duurzaamheidsklasse 3, dit betekent dat het hout een minimale levensduur heeft van 10-15 jaar.
Eikenhout is daartegenover nóg duurzamer, die beschikt over duurzaamheidsklasse 2, dit betekent dat het hout gemiddeld een levensduur van meer dan 20 jaar heeft!
Onbehandeld eikenhout is duurzamer dan Douglas hout. Het is daarom aan te bevelen om Douglas hout te bewerken om de levensduur te verlengen.

Uitstraling

Eikenhout heeft een robuuste en nostalgische uitstraling. Daarnaast wordt eikenhout in de loop der jaren eigenlijk alleen maar mooier. Douglashout daarentegen heeft een veel warmere, natuurlijke uitstraling. Ook Douglas hout verkleurt na verloop van tijd, wat vaak wordt gezien als een voordeel vanwege een aantrekkelijke vergrijzing.

Prijs

De verschillen in uitstraling en duurzaamheid hebben bepalen ook de prijs van de houtsoorten. Douglashout is zeer goedkoop in verhouding tot eikenhout en de prijs scheelt bijna de helft.

Jumbowood heeft een ruim assortiment aan Douglas hout van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Jumbowood heeft ook eikenhouten palen en planken in diverse afmetingen en formaten in het assortiment. Wij gaan graag met u in gesprek om u te adviseren over uw droom buitenverblijf.

Ontvang gratis onze catalogus

Catalogus aanvragen