Grill-Guru

Wat is een kamado bbq

De kamdado barbecue is de overtreffende trap van de barbecue. Een keramische grill is een barbecue waarop je meer kan dan gewoon barbecueën. Op een keramische barbecue kun je slow cooken, grillen, pizza’s bakken, spare ribs maken, zalm roken, paling roken, brood bakken en nog veel meer..

Geschiedenis

Ovens van steen of klei worden reeds duizenden jaren gebruikt door mensen om eten in te koken een aantal gedane vondsten dateren zelfs van 1000 tot 2000 jaar voor Christus. Er wordt aangenomen dat deze cirkelvormige ovens de oorsprong zijn van de moderne Kamado, de klei is hierin vervangen door keramische materialen en gemoderniseerd met een demper en deur om de warmte beter te kunnen reguleren. De Kamado komt voort uit de Japanse mushikamado, een toestel dat ontworpen is om rijst te stomen en gebruikt door Japanse families voor ceremoniële gelegenheden. De mushikamado was een ronde aarden pot met een afneembaar koepelvormige kleien deksel en is doorgaans te vinden in het zuiden van Japan.

Wat is het verschil met een gewone Barbecue

De keramiek van Grill Guru is speciaal ontwikkeld om de warmte vast te houden en het vocht terug te geven aan de producten; uw producten blijven mals, sappig en branden bovendien niet aan. Hierdoor is het mogelijk om ook grotere vlees- en vissoorten te grillen en pizza’s bakken. Omdat een gewone barbecue van metaal is, en metaal een hoog geleidend materiaal is, wordt de warmte onmiddellijk doorgegeven aan de buitenlucht. Daarom zijn deze barbecues continue bezig de afgegeven warmte te vervangen. Dat doen ze door meer lucht in de unit te zuigen, door deze luchttoe- en afvoer drogen uw producten uit of branden zelfs aan. Bovendien vergt die continue af- en aanvoer van lucht veel brandstof en is het een uitdaging om de metalen barbecue op een constante temperatuur te houden.

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina